8 januari 2021In Wedstrijdzeilers

Zest of Belgium

OOSTENDE — Een tanker overvoer gisterenmorgen even na 3 uur het Oostendse jacht Zest of Belgium. De zeven bemanningsleden, onder wie drie Belgen, co-schipper Stephan Desseyn uit Menen, Matthys Palmans uit Antwerpen en Niels Lefebvre uit Wachtebeke, werden gered door de Britse kustwacht. Het schip leed zware averij en werd van het zinken gered.

,,Het was nevelig, zelfs mistig op zee rond 3.05 uur gisterenmorgen. Op 40 mijl ten zuiden van Plymouth in Groot-Brittanië werd ons schip overvaren……..”

Het zou met gemak de aanhef van een spannend jongensboek kunnen zijn maar dat was het niet! Deze voormalige Volvo Ocean 60 racer werd op haar tocht vanuit Engeland naar België overvaren. Het schip was aangekocht door drie Belgische eigenaren die met dit schip, voor de jeugd, een impuls wilden geven aan de belangstelling voor zeilen. Om dit mogelijk te maken werd, na plaatsing van de nieuwe mast, ons gevraagd een nieuw zeilplan te ontwikkelen. Een van de eigenaren is een bestaande klant van ons en had ervaren dat we naast brede kennis van materiaal en techniek ook een scherpe visie hebben op het afstemmen van zeilplannen op het gebruik van de boot.

Hiermee werden wij als eerste, Nederlandse zeilmaker leverancier voor een Volvo Ocean 60 racer.