Informatie


De beste Zeilmakerij van Nederland

Uit vergelijkend onderzoek in 2017 van het digitale maandblad ZILT waarin gekeken is naar de beste zeilmakerij van Nederland op het gebied van de prijs/kwaliteit verhouding. Bleek dat SuperSailStore, voorloper van Nordic Sails, de beste was. Dit betekend dus een goede prijs zonder hiervoor consessies te hoeven doen op het gebied van zeildoek, bouw, snelheid, comfort, compleetheid en duurzaamheid.

Small Panel Lay-out

Bij het oriënteren voor een nieuw zeil wordt veelal gekeken naar naamsbekendheid, zeildoek en natuurlijk de prijs. Dit zijn uiteraard belangrijke4 punten, maar minstens zo belangrijk is de wijze waarop het zeil geconstrueerd wordt. Dit bepaald nou eenmal de kwaliteit, performance en het zeilplezier dat u zult ervaren met de nieuwe zeilen.

©Erik van den Bandt

Het construeren van een nieuwe zeil begint met de keuze tussen een cross-cut snit of een tri-radiale snit. Dit is wat de uiteindelijk vorm van een zeil bepaald. Zoals u kan zien bij onderstaande zeilen kan er een veel gedetailleerde vorm worden aangebracht in een zeil met een tri-radiale snit dan met een cross-cut snit. Dit komt ten goede van de uiteindelijke kwaliteit. Wordt het zeil wel geconstrueerd op een ook wel bekend als ‘economische snit’ (cross-cut) dan worden er tot wel 30% minder panelen gebruikt.

Afwerking

De afwerking van een zeil zijn de puntjes op de ‘i’. Ogenschijnlijke kleine details maar in de praktijk en voor de levensduur een groot belang. U kan hierbij denken aan

  • Double Ply over de gehele reef
  • Extra zwaar en UV-bestendig garen
  • Accessoires als lat cassettes en mastkarren van UV-bestendig materiaal
  • Perfect triple stitch naaiwerk
  • Cunningham en Camberstripes accessoires

Ecologische Voetafdruk

Sommige doeksoorten zijn moeilijk of zelfs niet te recyclen. Onze zeilen worden daarom uitsluitend gemaak van het wel recyclebare materiaal Dacron en polyestervezels. Tijdens ons productie proces zijn wij erg kritisch hoe er hierbij omgegaan wordt met mens en milieu. Ook is het mogelijk als u toe bent aan een nieuw zeil het oude zeil bij ons in te leveren. Dan dragen wij zorg voor het milieuvriendelijk verwerken van het zeil.